"panama" jeligére

Dolgozatírás közben - pihenés gyanánt - Tékozló homárt olvasgattam.
És még mindig nem értem, hogy miért nem rúgja seggbe igazán senki a MÁV-Start Zrt.-t - bár valahol gyanítom: akinek befolyása lenne, az nem vonattal jár.
Egy alkalommal a BKV-s botrányok kapcsán hallottam, amint egy vasutasokból álló baráti kör arról beszélget: ez még mind semmi! Akkor lesz majd igazi balhé, ha a Máv-os lufi kipukkan! - Én viszont csóró egyetemista vagyok, és hiába lenne a benzin is olcsóbb, se kocsim, se jogsim. Nekem sajnos ez a lufi maradt.

Aztán majd ha nagy leszek,talán a MÁV népszerűtlenségére építve létrehozok egy kölekedési projektet a vasúti vonalak mentén, ami remélhetőleg reális és korrekt fuvart biztosít majd, mondjuk az elégedetlenkedőnek segítünk egymásra találni egy internetes programmal, útvonaltervezővel, esetleg egyszerűen csak céget alapítunk... Ha viszont valaki szeretne ebben megelőzni, azt sem bánom! Sőt, ingyen és bérmentve, önkéntesen részt vállalnék a MÁV eutanáziához segítésében.

Mint már említettem: a csóróságom miatt szorulok rájuk - hiszen kicsit is gondolkodó ember mi másért fanyalodna vonatra - ezért aztán ennek megfelelően is bánnak velem. Mocskos és ablak-által-légkondícionált kocsik, nem működő mellékhelység, télen sokszor fűtetlen-zimankós váróterem, zéró tájékoztatás, lassan védjeggyé avanzsáló megbízhatatlanság, alkalom adtán: az utas megalázása. Az ár eközben persze emelkedik - nem mintha a színvonal bármit is javulna, vagy legalább ne romlana tovább.

Félreértés ne essék, tudom, hogy nem  minden vasúti dolgozóra jellemző a lesz@rom-mentalitás. Sokan próbálják közülük is valamilyen formában emberközelibbé tenni ezt a nagymérvű abszurditást. Ugyankkor hiába az igazhitű mozdonyvezető vagy a kalauz, ha a forgalomirányító egy olyan protekciós balek, aki még az életben nem látott vonatot közelről. És akkor méltán szentségelhet mindenki, hisz a helyzet szempontjából érdekes székben valóban egy Segg ül! Mint megannyiszor.
 

Címkék: panama abszurdisztán máv start zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://kaleidos.blog.hu/api/trackback/id/tr971986066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása